GüncelHaberÖne Çıkanlar

Sağlıkçılardan Ölümleri Durdurun Çağrısı

Muğla’da görev yapan sağlık kuruluşları, İl Sağlık Müdürlüğü önünde artan Coronavirüs vakalarına dikkat çekmek amacıyla açıklama yaparak, hükümete, “Yaşam hakkımızdan vazgeçmiyoruz, ölümleri durdurun” çağrısında bulundu.

Sinem Karakaya

Muğla Tabip Odası, Muğla Dişhekimleri Odası, Muğla Aile Hekimleri Derneği Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Muğla Şubesi, Genel Sağlık İş Muğla Şubesi Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası Muğla Şubesi ile Eğitim Sen Muğla Şubesi tarafından İl Sağlık Müdürlüğü önünde Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanları için basın açıklaması yapılarak, artan vaka sayılarına dikkat çekildi.

“ALINDIĞI SÖYLENEN ÖNLEMLER, ÖLÜMLERİ DURDURMAYACAK”

Kısmi kapanma uygulamasının “kontrolsüz normalleşememe” halinin başarısız olduğunun ifadesi olduğunu söyleyen sağlık çalışanları şu açıklamayı yaptı:

“ 13 Nisan Çarşamba günü Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan iki haftalık “kısmi kapanma” 1 Mart’tan bu yana uygulanan “kontrolsüz normalleşememe” halinin ne denli başarısız olduğunun ifadesidir. Yeni kısıtlamalar adı altında alınan önlemler de iktidarın pandemi sürecine dönük bilimdışı bir anlayışın ürünüdür. Alındığı söylenen önlemler, ölümleri durdurmayacak, sağlık çalışanlarının karşılaştığı zorlu koşulları değiştirmeyecektir. Pandemi yoksulları ve işçileri vurmaktadır. Her gün bir uçak dolusu yurttaşımızı toprağa veriyoruz. Her gün yurttaşların on binlercesini hasta eden pandemiyle ve pandeminin kötü yönetimiyle karşı karşıyayız. İktidar bilimin, meslek örgütlerinin sesine kulağını tıkamakta, sermayenin çıkarlarına uygun kararları uygulamaktadır. Bu tedbirler paketi halkı oyalama paketidir.”

COVID-19 PANDEMİSİ ÜÇÜNCÜ VE EN BÜYÜK PİKİNİ YAPIYOR

“Ölümleri görmeye tahammülümüz kalmadı” diyen sağlıkçılar, “Bir yıldır her zaman olduğu gibi mesleğimizin ve meslek örgütümüzün üzerimize yüklediği sorumlulukla söylenmeyeni söylemeye, görünmeyeni görünür kılmaya çalıştık. Bugün buradayız çünkü ölümleri görmeye tahammülümüz kalmadı, meslektaşlarımızın tükendiğine tanıklık etmeye tahammülümüz kalmadı! Geldiğimiz noktada, eksik, yanlış, tutarsız politikalar, başarısız salgın yönetimi neticesinde kontrol altına alınamayan COVID-19 pandemisi üçüncü ve en büyük pikini yapıyor. Her gün çaresizlik içinde yeni ölümlere tanıklık etmekten tükeniyoruz. Geç kaldınız, önlenebilir ölümleri önlemediniz! Her gün yüzlerce insanımızı kaybettiğimiz son durumda acil adımlar atılmalıdır” dedi.

“YANLIŞ SAĞLIK POLİTİKALARINDA ISRAR EDİLMESİ, SOSYAL CİNAYETTİR”

Açıklamada son olarak, “Uyarılarımıza rağmen yanlış sağlık politikalarında ısrar edilmesi, sosyal cinayettir. Toplumun ve sağlık çalışanlarının canını ve sağlığını riske atan vurdumduymazlığına daha fazla tahammülümüz kalmamıştır. Siyasi ve ekonomik çıkarları değil insanı önceleyin! Artık tükendik, söylenecek sözümüzü tükettik. Çığlığımızla buradayız. Bu çığlık hepimizin” ifadelerine yer verildi.